Co zyskujemy na tym, że kupimy pokrojoną wędlinę? Na pewno zaoszczędzimy trochę pieniędzy, ze względu na to, że krojąc ręcznie nie pokroimy tak równo i cienko plasterków jak to robią nastawione na idealne cięcie maszyny. Z jednego kawałka zatem ukroimy mniej plasterków wędliny niż to robi maszyna. Zyskujemy również czas, który normalnie musielibyśmy poświęcić na pokrojenie wędliny, a poza tym jest to bardzo wygodne mając już gotową wędlinę do spożycia.
Dla sklepu zakup i utrzymanie takiej maszyny nie wychodzi drogo, a klienci chętniej przychodzą do sklepu, gdzie otrzymają pokrojoną wędlinę. Co do higieny bywa różnie, powinno być tak, że albo jedna maszyna służy do jednego rodzaju mięsa, albo powinna być myta dokładnie po każdym użyciu, ale zazwyczaj się tak nie robi. Po prostu używa się tej maszyny bez większego czyszczenia, przez co smaki różnych wędlin pozostają na ostrzu i walory smakowe na przykład salami mogą zostać zmieszane z szynką wędzoną i tym podobnie. Lecz nie ma wątpliwości, że w każdym sklepie higiena jest zachowana na tyle, ile jest to potrzebne by działać w zgodzie z przepisami, więc nie mamy się czym przejmować.
Sprzęt w sklepach jest bardzo wysokiej jakości, w domu można powiedzieć, że
nikt nie posiada tak dobrego sprzętu. Znakomita ostrość noża, moc silnika i
możliwość ustawienia grubości co do dziesiątych części milimetra to jest
właśnie domena sklepowych urządzeń do krojenia wędlin. Można oczywiście
zainwestować w tego typu maszynę, części
agd nie są drogie do takich maszyn, a serwisowanie w razie wypadku powinno
być pokryte o ile mamy to w gwarancji przez sklep. Pytanie tylko po co zagracać
sobie kuchnię, skoro usługę otrzymamy w sklepie niejako w gratisie.
Podsumowując zakup wędlin krojonych w markecie to bardzo
dobry wybór, nie płacimy za to więcej, oszczędzamy czas, wędlina jest pokrojona
dokładniej a dzięki temu otrzymujemy z jednego kawałka więcej plasterków, niż
byśmy sami byli w stanie ukroić.
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET